Hoe pak je het aan?

Leuk hoor, zo’n JOTA-JOTI. Maar hoe organiseer je dat bij jouw groep? Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen! Er zijn veel hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij de organisatie van dit kampweekend. Denk bijvoorbeeld aan het online handboek van onze Nederlandse collega’s, het spelaanbod op deze site en natuurlijk de activiteitenbank.

Aan de slag

Het eerste wat je moet doen, is je groep inschrijven! Vervolgens krijg je meer informatie over het evenement en word je op de hoogte gehouden via een nieuwsbrief. We gaan samen op zoek naar een zendamateur die jouw groep in het derde weekend van oktober wil ondersteunen tijdens de JOTA-JOTI.

Tips & tricks

Enkele handige tips:

  • Stel een speciale groepje in die de organisatie van de JOTA-JOTI op zich neemt, in elke groep zijn er wel leiding die actief interesse hebben in techniek en communicatie. Dit is voor hen een mooi moment om in actie te komen en hun talenten te tonen.
  • Zorg dat de regels bij alle jeugdleden duidelijk zijn. Bijvoorbeeld de regels omtrent het communiceren via de zender maar ook bij het chatten gelden regels.
  • Maak duidelijk dat de zendamateur dit weekend ook een leidinggevende is en dat de zendapparatuur erg kostbaar is. De scouts moeten dus wel goed naar de instructies van de zendamateur luisteren.
  • Het is voor de jeugdleden, maar ook voor de leiding erg tof om een wereldkaart te printen en op die kaart plaatsen of landen aan te vinken waarmee je al contact hebt gehad. Dit laat mooi zien hoe internationaal Scouting is.